Hip voor een prik(kie)

Toen ik nog geen kinderen had deed ik niets liever dan shoppen voor mijzelf, maar dat veranderde direct toen zij in mijn leven kwamen. Op de een of andere manier kan ik nu zelf met minder, en shop ik nog liever voor de kinderen. Liever……zei ik dat? Misschien kan ik het beter een verslaving noemen in positieve zin. Één probleem; ik heb een beetje een dure smaak. Wellicht wordt dit ook gevoed door mijn Instagram timeline of door het teveel lezen van modeblogs. Ik ben gewoon graag op de hoogte. Gelukkig heb ik na drie jaar moederschap een mooi shopsysteem voor mijzelf en mijn portemonnee ontwikkeld, en lopen de kindjes er hip bij. Mijn geheim? Ik mix nieuw met tweedehands kinderkleding. Door dat laatste ben ik nog duurzaam bezig ook en verdwijnt er geen kleding in de prullenbak.

Facebook verkoopgroepen

Ik vind het erg leuk om te zien dat er allerlei verkoopgroepen hun intrede hebben gedaan op Facebook. Ik noemde deze eerder al in mijn blog rondom de kinderkamer, maar er zijn er ook genoeg rondom tweedehands kinderkleding. Handig is dat er bijvoorbeeld niet alleen lokale verkoopgroepen bestaan, maar ook verkoopgroepen op basis van merken en voorkeuren. Zo sla ik meestal mijn slag bij Exclusieve Kinderkleding Urban Style. In deze verkoopgroep komen, zoals de naam al zegt, de wat meer exclusievere merken voorbij; zoals Mini Rodini, CarlijnQ, Mingo, Bobo Choses en nog heel veel andere merken. Je moet in deze groep wel bieden, dus je bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan.

Naast deze groep zijn er dus ook groepen op merk. Zo heeft Tumbly & Dry, Imps en Elfs, maar ook Zara Kids een eigen verkoopgroep waarbij je gemakkelijk je weer aan en af kunt melden. Naast deze verkoopgroepen kan je jezelf ook uitleven op Instagram waarbij er diverse accounts bestaan zoals ‘Het kastje van …’ en kan je zoeken op diverse hashtags zoals bijvoorbeeld #instagramkoopjeshoekkids, maar hier heb ik verder nog geen ervaring mee. Dit omdat ik toch het allerliefst iets in mijn handen heb, waarbij ik echt kan zien hoe het er uit ziet.

Kledingbeurzen

Gelukkig heb je in Delft in omstreken ook veel leuke offline adresjes en kinderkleding beurzen waar je lekker kan snuffelen. Een uitje voor mij is het bezoek aan De Bengelbeurs in Delft. De opbrengst van deze beurs gaat naar een wisselend goed doel. Hun motto is dan ook “Beter voor het milieu, beter voor je portemonnee”. Deze beurs is erg populair in de regio en vindt twee keer per jaar plaats, in een herfst/winter en een lente/zomer editie. Op de openingsavond staat er voor de ingang echt een lange rij, de Dolle Dwaze Dagen van De Bijenkorf zijn er niets bij! Ga hier dan ook zeker even kijken.

Tweedehands kinderkleding

Naast deze beurs breng ik regelmatig een bezoek je aan Achtung Baby in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Hier breng ik niet alleen kleertjes, maar hier koop ik ook veel. Van het tegoed dat ik opbouw van mijn verkochte items, koop ik eigenlijk altijd weer direct in de shop. Daar voelt mijn portemonnee dus niets van. Het leuke is dat ze naast tweedehands kleding ook ruimte bieden voor nieuwe ontwerpers en ze verkopen samples van retailers. Dus ook voor nieuwe dingen kun je er terecht. Ben je benieuwd wat ze verkopen, ga eens kijken op hun Instagram account. Ik durf te wedden dat je snel naar Den Haag afreist.

Ook rijd ik, als het op mijn route ligt, zo nu en dan ook wel eens langs bij Toffeetje in Schipluiden. Wat heel fijn is, is dat zij ook verkoop avonden hebben zo nu en dan op de maandag.

2 Reacties Leave a comment

  1. Alice 15 maart 2017 Subscriber

    Klieder in Delft heeft ook leuke tweede hands kleding in de winkel hangen.

  2. vivian 16 maart 2017 Subscriber

    Helaas Alice, daar is Klieder mee gestopt. Maar dat was inderdaad een van de plekjes waar ik ook vaak kocht en verkocht.