10 keer sporten met je kind in en rond Delft

Geen tijd om te sporten? Ga samen met je kind! Wie in beweging wil blijven heeft gelukkig genoeg mogelijkheden in en rond Delft. Bloei Blogger Wendy geeft 10 tips om te sporten met je kind in Delft en omgeving.

1. Yoga (voor baby’s en kinderen van 4 t/m 10 jaar)

Wie yoga zegt, zegt ontspanning! Maar ontspannen met je kind erbij? Ja, dat kan zeker. Zelfs met de allerkleinsten. Neo Yoga Delft biedt lessen Mama & baby yoga. Die bestaan onder meer uit (ontspannings)oefeningen voor de moeder om het lichaam weer in vorm te brengen. Voor de kleintjes is er babymassage en zijn er speciale yogabewegingen. Behalve dat het de band tussen mama en baby versterkt, is het leuk om andere moeders te ontmoeten. Plus: je oudere kind is ook welkom. Ook bij de Womanhood Studio kun je terecht voor postnatale bewegingslessen met je baby. En is je kind al een paar jaartjes ouder, dan kun je hier ook een ouder en kind workshop volgen. Doel van deze workshops: samen bewegen, ontspannen en tot rust komen.

2. Hardlopen (alle leeftijden)

Baal je ervan dat je niet toekomt aan je wekelijkse hardlooprondje? Dan moet je toch improviseren. Bijvoorbeeld met een hardloopbuggy (drie wielen). In de omgeving van Delft zijn genoeg leuke looproutes te vinden. Eén tip: vermijd de klinkers in de binnenstad. Waar ga je dan heen? Bijvoorbeeld naar het Wilhelminapark in Rijswijk, naar de Delftse Hout of je schiet de polder in van Midden-Delfland. Genoeg fijne paden waar je rijdend kunt lopen (of lopend kunt rijden, wat je wilt). Ook leuk: houden jullie ouders allebei van lopen? Neem de fiets mee, zet je kroost in het fietszitje en wissel onderweg af. Gegarandeerd dat je sneller gaat lopen met twee supporters naast je!

3. Dansen (2 t/m 3 jaar)

Peuters houden van dansen! En ze vinden het maar al te leuk als papa of mama meedoet. Stichting Trias in Rijswijk biedt ouder-kind lessen. De peuters komen op een speelse manier in aanraking met dans, beweging en muziek. Ook bij De VAK in Delft kunnen ouders actief meedoen met hun peuters tijdens de lessen muziek en dans en de dansspeeltuin. Er zijn instrumenten maar ook voorwerpen als ballen en sjaals.

4. Fitness (0 t/m 4 jaar)

Kinderen zijn nog te jong om aan de fitnesstoestellen te hangen, maar er zijn sportscholen waar je je kroost mee naartoe kan nemen. Bijvoorbeeld naar Sportcenter Allround in Den Hoorn. Leden van de club kunnen hier hun kinderen (tot en met 4 jaar) op woensdag- en vrijdagochtend achterlaten bij de kinderoppas. Terwijl jij je in het zweet werkt, worden de kleintjes door de juffen vermaakt in de speelruimte. Ook SportCity in Rijswijk biedt deze service. Bij de kinderopvang (CityKids) kunnen de kinderen onder begeleiding spelen en knutselen.

5. Zwemmen (van 3 maanden t/m 4 jaar)

Al vanaf drie maanden kun je met je kindje het water in. In Delft zijn er zowel bij het Sportfondsenbad en het zwembad Kerkpolder regelmatig baby- en peuterlessen. Het water wordt extra verwarmd (tot 32 graden celsius) en tijdens de lessen staan oefeningen en spelletjes centraal om de kleintjes vertrouwd te maken met water én het sociale contact tussen ouder en kind te versterken.

6. Acrobatiek (4 t/m 6 jaar)

Jeugdcircus CircusKabel heeft elke week een circusles voor kleuters. Hier kunnen ze spelenderwijs kennismaken met het circusspel. Wie als ouder denkt lekker van een afstandje te kunnen meekijken, heeft het mis. Om de paar weken wordt er in de les samen met de ouders geoefend. Een mooie gelegenheid om je acrobatische skills weer eens bij te spijkeren.

7. Voetballen (3 t/m 5 jaar)

Voetbalfans opgelet! Wil je samen een balletje trappen met je kind? Ga dan naar FC Balbini, dat lessen biedt in de gymzaal in de Van Alkemadestraat in Delft. Niet alleen draaien de trainingen om plezier maken, peuters en kleuters ontwikkelen tegelijkertijd hun fysieke en sociale vaardigheden. En de ouders moeten zelf actief meedoen. Wie weet ontdek je de nieuwe Messi in je familie.

8. Wandelen (alle leeftijden)

Als kinderen klein zijn neem je ze makkelijk mee in de kinderwagen. Maar je moet heel wat uit de kast trekken om je oudere kinderen een beetje enthousiast te krijgen voor een stevige wandeling. Maak er daarom een spelletje van. Zo kun je bij Happy Day Tours een van de kinderspeurtochten (6 t/m 12 jaar) boeken. Al speurend ontdekken jullie op een leuke en speelse manier de Delftse binnenstad. En je zou het bijna vergeten, maar je bent ook nog eens in beweging. Ook bij proeftuin De Papaver kun je terecht voor verschillende wandelactiviteiten, zoals een ontdektocht met doe- en belevingstips of en kompastocht door Delftse Hout.

9. Gym (3 t/m 5 jaar)

Bij gymnastiekvereniging DOK Delft kun je samen met je kind alles doen wat thuis niet mag of kan: klauteren, springen en spelen met ballen. Spelenderwijs leren peuters en kleuters in de lessen (3 t/m 5 jaar) onder meer hoogte, diepte en afstand inschatten. Door dat met papa of mama te doen wordt de onderlinge band versterkt en krijgt je kind steeds meer zelfvertrouwen.

10. Judo (2 t/m 3 jaar)

Rennen, springen, vallen, trekken of duwen. Tijdens tuimeljudo leren de kleintjes allerlei vormen van bewegen. Budo Gouweleeuw biedt de lessen aan in het gymlokaal aan de Willem Bilderdijkhof. Hoe leuk is het om samen met je peuter over de judomat te rollen en zo op spelenderwijs te leren bewegen, maar ook om te leren omgaan met fysiek contact.

Je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden om te sporten samen met je kind in Delft en regio. Soms zul je iets creatiever moeten zijn dan voordat de kinderen er waren om aan je beweging te komen. Maar onmogelijk is het niet! Naast deze top 10 tips zijn er nog genoeg andere opties te bedenken en vinden. Snuffel eens rond op Bloei en je zult zeker nog meer leuke ideeën krijgen om te sporten samen met je kind in Delft! Veel sportplezier.

3 Reacties Leave a comment

 1. Marieke 19 juni 2017 Subscriber

  Balletschool Delfgauw biedt ook ouder-kind-dans aan voor kinderen van 2 jaar. Vanaf 3 is er peuterdans zonder ouders. Balletschool Delfgauw is echt een aanrader en afhankelijk van waar in Delft je woont, goed te doen!
  http://www.balletschooldelfgauw.nl

  P.s. ik heb overigens geen aandelen, ik heb een hele enthousiaste 5-jarige dochter die daar nu anderhalf jaar danst en ik ben erg enthousiast geworden van de docenten van de balletschool.

 2. Miriam 22 januari 2018 Subscriber

  Judo kun je ook doen bij team gouwe sports ( http://www.teamgouwe.nl). Super leuke lessen van meester Lars en kan al vanaf twee jaar.

 3. CaRoline 11 oktober 2018 Subscriber

  Hier hebben wij ruim twee jaar terug peutergym gedaan: het luisterrijk, groeien door bewegen.

  En mini-ballerina van Kunst en Cultuur

  En de pinguins bij korfbal Excelsior