Speeltuinen in Tanthof West

De lente is weer begonnen, dus dat betekent lekker veel naar buiten! Dan zit je in de wijk Tanthof goed! Hier is veel natuur, een kinderboerderij en, dat weet niet iedereen, best wel veel speeltuinen. Tanthof is een kindvriendelijke wijk en bestaat uit twee delen, namelijk Tanthof-Oost en Tanthof-West. In deze overzichtsblog neem ik jullie mee naar de speeltuinen in Tanthof-West. Ik heb ze allemaal persoonlijk uitgetest samen met mijn kinderen!

Speeltuinen in Tanthof-West

Met mijn eigen kids ga ik regelmatig op speeltuinenjacht en we ontdekken dan steeds weer nieuwe speeltuinen. Zelf gaan we altijd op de fiets, dat scheelt namelijk een hoop tijd en zo kunnen we ook makkelijk wat te eten en te drinken meenemen. Ik woon zelf in Tanthof, dus als de kids naar de wc moeten, dan ben ik met de fiets ook weer snel thuis. Maar aanbellen bij iemand kan ook natuurlijk. Veel bewoners in deze wijk hebben namelijk jonge kinderen (of gehad) en weten hoe het is als een kind nodig naar de wc moet.

Tanthof-West staat bekend om het hoge ‘doolhof gehalte’, wat de jacht op nieuwe speeltuinen natuurlijk nog leuker maakt! Ik raad dan ook zeker aan om de kaart in deze blog met het overzicht van de speeltuinen mee te nemen op je telefoon. Dan is het goed te doen en kun je makkelijk de speeltuinen langs zonder te verdwalen.

 

Speeltuinen Route op Google Maps

Alle speeltuinen in Tanthof-West heb ik ingevoegd in een Google Maps. Zo heb je een compleet overzicht! Ik heb ze in een logische volgorde om ze langs te gaan genummerd van 1 tot en met 23. Startend met speeltuin 1 bij de ingang van de wijk waar je met de Buitenhofdreef de Kruithuisweg oversteekt. Om de kaart goed te gebruiken kun je het beste rechtsboven in de kaart op het rechthoekje drukken zodat je hem beeldschermvullend kunt bekijken. Dan kun je wat meer inzoomen op de wijk. Bij elke speeltuin kun je vervolgens op het pinnetje drukken en dan zie je direct ook een foto van de speeltuin. Veel speel plezier in de speeltuinen in Tanthof-West!

 

Speeltuinenroute door Tanthof-West

 1. Als je net de wijk inkomt, dan vind je deze speeltuin tussen de huizen in. Voor alle leeftijden is wel wat te
  doen. Het parcours vinden mijn kids ook erg leuk.
 2. Dit is denk ik wel de oudste en de kleinste speeltuin van de wijk, maar mijn kids spelen er toch graag. Niet lang erg natuurlijk, want er staat niet zoveel.
 3. Een heerlijk toestel om in te klimmen, maar ook om te spelen in het huisje eronder. De rekstok vinden mijn kids ook erg leuk, en door het zand vallen ze niet zo hard.
 4. Deze speeltuin is net vernieuwd en is zeer geschikt voor de allerkleinsten.
 5. Tussen de huizen in vind je deze speeltuin. Deze speeltuin is zeer geschikt voor de grotere kinderen. De
  trap voor de glijbaan is voor de kleinsten namelijk echt niet te doen.
 6. ‘De blauwe speeltuin’, zo noemen de kinderen uit de wijk het hier. Een erg leuke speeltuin waar we altijd langer zitten. Je vind hier een heerlijke ligschommel, kleine trampoline in de grond en voor de grote kinderen is er ook genoeg te doen. Extra fijn, deze speeltuin ligt in een hofje en is omringd door een hek.
 7. Een fitness speeltuin voor de echte waaghalzen en spierballen!
 8. Ook deze speeltuin ligt tussen de huizen in. Zowel voor de oudere kinderen, als ook een wip voor de kleinsten.
 9. Bijna aan de rand van Tanthof-West, met uitzicht op de polder. Hier kan je ook heerlijk voetballen want er is genoeg gras.
 10. Een heerlijke hoge glijbaan om vanaf te gaan, maar eerst goed klimmen om naar boven te komen.
 11. Aan de rand van Tanthof-West, uitkijkend op de polder en helemaal tot de skyline van Rotterdam. Het kraaiennest is hier favoriet. Ook in het meer erachter kan je heerlijk varen.
 12. Deze speeltuin is pas vernieuwd door de Gemeente Delft. Het zand is toen vervangen door een rubber ondergrond.
 13. Door flinke toename van kinderen in de wijk heeft de gemeente deze speeltuin vorig jaar geplaatst. Kinderen spelen hier veel en ook de bosjes eromheen worden gebruikt als hutten.
 14. Verscholen tussen de huizen, voor de allerkleinsten.
 15. Dit is ook een speeltuin waar je langer blijft zitten, genoeg te doen! Schommel, wip, klim en glijbaan. De crossbaan voor fietsen vinden de kids ook erg leuk, vooral als er modder ligt.
 16. Een uitdagend klimrek, een wip, maar ook een voetbalveld.
 17. Voor de grote kinderen om te klimmen.
 18. Leuke speeltuin met verschillende toestellen. De gele glijbaan is wel een beetje apart, daar moet je wel even op oefenen.
 19. Deze speeltuin heeft ook een cross helling voor fietsjes, erg leuk om vanaf te gaan.
 20. Heerlijk schommelen en een klimtoestel. Voor de kleinsten een wipkip en een loopparcours.
 21. Grote kinderen kunnen hier heerlijk klimmen, voor de jongsten is er een wipkip.
 22. Dit is eigenlijk geen speeltuin, maar een skatebaan. Voor de oudste kinderen en jongeren is het hier erg leuk. Met daarachter nog een basketbalveld bij het buurthuis de Border.
 23. Eigenlijk ligt de kinderboerderij op de rand van Tanthof-Oost en niet meer in West. Hier is het echter heerlijk spelen voor kinderen. Aan het begin hebben ze allemaal tractoren en wagentjes om op te rijden en er is een zandbak met een
  wip en evenwichtsbalk. Maar vergeet zeker de waterspeeltuin niet, echt een heerlijke plek om te zitten en voor alle leeftijden wat te doen.

Beheerde speeltuin in Tanthof-West

Zoals je ziet heeft Tanthof-West écht veel speeltuinen. Misschien is dit wel de wijk met de meeste speeltuinen! Sommigen zijn wel wat verouderd, maar mijn kids vinden ze allemaal even leuk. De Gemeente Delft is ook bezig om speeltuinen op te knappen en het zand te vervangen voor kunstgras of een rubber ondergrond. Het zand is namelijk niet altijd even schoon, maar daar hebben de kids geen last van. Het voorkomt ook een hoop bulten als ze vallen! In de avond stop ik ze wel gelijk onder de douche.

Mijn allergrootste wens op het gebied van speeltuinen in Tanthof-West is om een grote beheerde speeltuin te krijgen in het Abtswoudse park. Een speeltuin die het hele jaar open is, waar voor alle leeftijden wat te doen is, en misschien wel met een toilet en een kleine bar erbij voor een drankje en een ijsje!

De foto’s in deze blog en de foto’s van de speeltuinen in Tanthof-West in de Google Maps zijn gemaakt door Bloei Blogger Hille. Ben je op zoek naar nog meer leuke speeltuin routes? Kijk dan eens bij de andere Bloei Blogs over speeltuinen, zoals De drie leukste speeltuinen in Den Hoorn of de Westerhonk speeltuin