De drie leukste speeltuinen in Den Hoorn

Met mooie dagen is het tijd om lekker vaak naar buiten te gaan met de kids. Maar waar vind je speeltuinen die ten eerste geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden? Waar je ook nog eens handig een kinderwagen mee naar toe neemt en waar de kids daarnaast niet binnen twee tellen op uitgekeken zijn. En het liefst ook nog met een bankje, waar je als mama en/of papa lekker kunt zitten of waar je een baby gemakkelijk kan voeden. Ik zocht drie speeltuinen in Den Hoorn, bij mij in de buurt, voor jullie uit die aan deze uitgebreide wensenlijst voldoen. Je kunt de speeltuinen als één wandelroute langslopen maar natuurlijk ook gewoon los bezoeken.

Hof van Delftpark

De eerste speeltuin zit in het Hof van Delftpark (dat is achter de hockeyvelden van Ring Pass). In deze speeltuin vind je een grote zandbak; vergeet je schepje en je emmertje niet! Ook zijn er schommels, wipkippen en klimtoestellen voor groot en klein. Aan de zijkanten staan er bankjes waar je als ouders lekker kan zitten.

Als je na het spelen doorloopt in de richting van de hockeyvelden en dan rechts afslaat bij het huisje en opslagterrein van de Gemeente, zie je leuke fietsheuveltjes waar de stoere kids met hun (loop)fietsje, rolschaatsen, step, of skateboard vanaf kunnen of je kan er lekker vanaf rennen. Voor de kleintjes is een helm echter wel handig, want ze gaan er soms heel hard vanaf.

Als je nog een stukje verder loopt kom je langs Het buurtkippenhok. Hier kun je ook je groente- en fruitafval brengen voor de kippen. Tijdens een aantal ochtenden in de week kun je er eitjes kopen. Via hun Facebook pagina kun je in de gaten houden welke leuke activiteiten ze verder organiseren. Daarna kun je ook nog even heerlijk verder wandelen in het Hof van Delftpark, want dit loop verder door met allerlei bruggetjes en wandelpaden.

Speeltuinen in Den Hoorn

Het tweede speeltuintje van de route zit in het verlengde van het Hof van Delftpark, in de richting van Den Hoorn. Je loopt dan over de brug vanuit het park naar de Oranjelaan. Daar is een heel leuke, kleinere speeltuin met ook geitjes en kippen ernaast. Het voordeel van deze speeltuin is dat hij helemaal afgesloten is en de kleintjes er niet uit kunnen. Er zijn schommels, klimtoestellen en een wip. De kleintjes kunnen zich hier heel goed zelf vermaken. Er zijn ook weer bankjes waar je als ouder lekker kunt zitten en bij deze speeltuin zijn er ook lekker schaduw plekjes voor bijvoorbeeld de kinderwagen. Deze speeltuin is erg geschikt voor de kleinere kindjes, maar mijn dochter van bijna 5 jaar vindt het er ook nog steeds erg leuk. Voor de grotere kinderen ligt er ook aangrenzend een omheind voetbalveld.

Lekker klimmen

Het derde speeltuintje zit op de hoek van de Prinses Irenelaan en Prinses Beatrixstraat in Den Hoorn. Dit is één van de grotere speeltuinen in Den Hoorn en ook erg geschikt voor de wat oudere kids. Zeker omdat er erg veel te klimmen valt. Je vindt hier onder andere schommels, rekstokken, wipkippen en er staat zelfs een pingpongtafel (wel zelf je pingpong spullen meenemen). De kleintjes kunnen zich vermaken onder de klimtoestellen en met wat hulp van papa en mama ook wel ergens op. Verder is een heel groot stuk van de speeltuin bekleed met kunstgras, dus heel hard vallen kunnen ze niet.

Een ander groot voordeel aan deze speeltuin dat het vlakbij het centrum van Den Hoorn is. Als je nog wat boodschappen nodig hebt of gewoon wat te eten en drinken wilt kopen dan zit het om hoek. Voor papa en mama staan er bankjes. Houd er echter rekening mee dat als het zonnig is er haast geen schaduw valt op de speeltuin. Daarnaast zit er een basisschool tegenover de speeltuin, en in hun pauze doordeweeks spelen de grotere kinderen van de school ook in de speeltuin. Dit kan met kleinere kindjes misschien niet zo handig zijn.

Ben je op zoek naar nog meer speeltuinen? Bekijk dan eens de speeltuinroute in Tanthof-West en de Harnaschpolder!