Speelpret bij speeltuin Westerhonk

De winter ligt ver achter ons en de dagen zijn heerlijk van temperatuur met een zonnetje. Dan is het niet zo gek dat mijn kinderen graag naar buiten willen. En waar willen ze dan naar toe? Naar de speeltuin natuurlijk. Mijn kinderen zijn 3 en 5 jaar en spelen graag buiten. In de tuin hebben we wel een zandbak en in de wijk best een leuk speeltuintje, maar Delft heeft zoveel meer te bieden als het gaat om buitenplekken voor kinderen. Zo ging ik vandaag met de kinderen naar speeltuin Westerhonk. Deze speeltuin ligt in het Westerkwartier van Delft (aan de van Bleiswijckstraat).

Speeltuin met toezicht

Speeltuin Westerhonk is een speeltuin met toezicht. Dit houdt in dat de speeltuin op bepaalde tijden open is. De speeltoestellen worden onderhouden, er wordt gekeken of de kinderen aardig met elkaar omgaan en dat ze niets kapot maken. Natuurlijk moet je als ouder ook opletten en is begeleiding van kinderen tot en met zes jaar verplicht. Wat heel handig is, is dat er twee toiletten zijn. En niet heel onbelangrijk: je kunt er ook een versnapering kopen. Voor de ouders is er koffie, thee of fris en voor de kinderen water of limonade. En met dit mooie weer kun je er ook een ijsje kopen. Ideaal dus om een paar uurtjes in door te brengen.

Wat valt er voor de kinderen te beleven?

Speeltuin Westerhonk heeft diverse speeltoestellen voor jong en oud. Zo is er een kabelbaan, drie glijbanen voor verschillende leeftijden, verschillende schommels, een vaste houten trein met afdekbare zandbak (dus vrij van kattenuitwerpselen!), twee rekstokken, en een klauterbaan met touwen. Op de grond ligt gras, houtsnippers en zand. In het zandgedeelte kunnen de kinderen met een waterpomp en emmers spelen. Hier moet je alleen wel even opletten voor eventuele katten. Altijd even de handjes bij de toilet wassen voordat je je kinderen wat laat eten of drinken.

Relax plek voor ouders

Het mooie van deze speeltuin is dat deze omringd is door bomen en dat er op verschillende plekken bankjes en picknicktafels staan. Je kunt dus zowel in de zon als in de schaduw zitten. Daarnaast is het een rookvrije speeltuin wat ik zelf erg prettig vind. Je kunt er als ouder heerlijk zitten met een boek of tablet terwijl je kinderen aan het spelen zijn.

Speeltuin Westerhonk

De speeltuin Westerhonk is in principe in de maanden april tot oktober open van maandag t/m vrijdag van 13:30 to 17:00. Op zaterdag en zondag is de speeltuin bij mooi weer open tussen 13:30 en 16:30 uur. Het kan echter zijn dat je soms voor een dichte deur staat. De speeltuin draait namelijk op vrijwilligers. Wil je zeker weten dat je ook in het weekend terecht kunt? Kijk dan even in de agenda op hun website. Of nog beter: meld je aan als vrijwilliger. Ze zoeken momenteel nog vrijwilligers voor de zondag.

Is de speeltuin gratis?

Om de speeltuin open te houden vragen ze in het weekend een kleine entreeprijs van 1 euro per kind als je geen lid bent. Maar je kunt natuurlijk ook de speeltuin steunen en lid worden voor 15 euro per jaar. Daarmee steun je Speeltuin Westerhonk en kun je de speeltuin ook huren op zaterdagochtend. Superleuk voor een kinderfeestje!

Welke speeltuin vinden jouw kinderen geweldig? Ben je op zoek naar nog meer speeltuinen? Bekijk dan eens de speeltuinroute in Tanthof-West, Den Hoorn of de Harnaschpolder!