Schaatspret bij Winters Delft

Elk jaar kijken we weer uit naar de schaatsbaan in Delft! Bij gebrek aan écht koud weer met temperaturen onder nul, is dit toch een ideaal alternatief om naar toe te gaan. Afgelopen jaren stond de schaatsbaan op een andere locatie. Maar dit jaar vind je de baan van Winters Delft 2019 bij X TU Delft aan de Mekelweg 8-10. Wat een fijne locatie en je hebt hier ook nog de mogelijkheid om gratis te parkeren. Dit vind ik écht een voordeel. We hebben in het gezin namelijk allemaal onze eigen schaatsen, een hele tas vol. Om dit allemaal op de fiets mee te nemen, is niet echt handig. Parkeren kan op het terrein voor de schaatsbaan. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje lopen.

Eigen schaatsen of huren

Wij gaan regelmatig schaatsen, dus voor ons was het daarom voordeliger om eigen schaatsen aan te schaffen dan om ze te huren. Mijn dochters hebben allebei ‘meegroeischaatsen’, waar ze wel een paar jaar mee door kunnen. Heb je echter geen schaatsen, dan kun je ze ook huren bij Winters Delft 2019. Voor de kleintjes hebben ze hier ook dubbele glij ijzers en vanaf maat 27 kun je de hockeyschaatsen huren voor €5,-. Neem je wel je eigen schaatsen mee, let dan wel op wat voor schaatsen je hebt, want noren en klapschaatsen zijn niet toegestaan. Vergeet daarnaast ook je handschoenen niet, het is niet toegestaan om zonder de schaatsbaan op te gaan.

Schaatsen met een ijsbeer

Mijn oudste dochter heeft twee jaar geleden leren schaatsen op de schaatsbaan in Delft en nu was het tijd voor de jongste (6 jaar) om de ‘echte’ schaatsen aan te doen in plaats van de glij ijzers. Met behulp van een schaatshulp – een moderne versie van een stoel op het ijs maar dan in de vorm van een pinguïn of ijsbeer – ging ze als een speer, zo leuk om te zien! De schaatshulpen zijn echt ideaal, maar soms nog lastig om te bemachtigen, vooral als er veel kids zijn. De pubers vinden ze ook nog erg leuk, maar als zag ik dat ze goed konden schaatsen dan vroeg ik toch om hem af te staan. Zo heeft mijn dochter toch de hele tijd een ijsbeer gehad, dat was haar favoriet.

Horeca Winters Delft 2019

Tussendoor zijn we even wat gaan drinken in Café X. Daar zit je lekker warm en rustig. Ze hebben zelfs een speciaal kindermenu met frietjes en pannenkoeken.  Tegen redelijke prijzen kun je er drinken en eten bestellen. Op de gang hebben ze ook een snoepautomaat staan. De kids hebben hier ook nog spelletjes gedaan, zo konden we lekker even bijtanken en opwarmen. Bij dit café moet je wel je schaatsen uitdoen, zie je dat niet zitten, dan heeft de schaatsbaan ook nog een buitenborrelcafé waar je ‘koek en zopie’ kunt bestellen.

Zo moeder, zo dochters

Na het eten en drinken zijn we weer het ijs opgegaan en wat gingen de kids weer hard! De jongste durfde nu zelfs zonder schaatshulp te gaan. Er is ook een rustig stukje op de baan waar ze goed kon oefenen. Ook is er weer een U baantje, wat altijd erg leuk is om te doen. Wat dit jaar ook zo fijn is, is dat de baan helemaal overdekt is, zelfs bij regen kun je lekker gaan schaatsen bij Winters Delft 2019.

Als kind ging ik zelf soms wel een hele week op de slootjes in Tanthof schaatsen, ik ben er helemaal weg van. Daarom vind ik het ook zo leuk dat mijn kids het nu ook leren. Want als Nederlander moet je toch op zijn minst kunnen schaatsen. Als er dan toch ijs komt op de sloten, kunnen we gelijk de Elfstedentocht doen. Meer informatie over Winters Delft, de schaatsbaan in Delft, vind je op www.deschaatsbaan.nl.