Schaatsen & winterpret in regio Delft!

Het vriest! De nachten zijn onder het vriespunt, de handschoenen gaan aan op de fiets naar school en de autoruiten moeten weer gekrabd worden in de ochtend. De tijd voor winterpret is aangebroken! Op zulke momenten in het jaar gaat er bij veel mensen iets kriebelen, want misschien vriest het wel zo hard dat we kunnen schaatsen op natuurijs! Mocht dat niet lukken, dan zijn er sowieso genoeg plekken om te genieten van een rondje schaatsen op kunstijs! We hebben een lijstje gemaakt met dé leukste plekken waar je kunt schaatsen in regio Delft!

Schaatsen in regio Delft – buiten op natuurijs

 1. De natuurijsbaan bij hardloopclub D.IJ.C. Bertus

  Als het kwik weer onder nul daalt zal de ijsbaan aan de Kerkpolderweg 8 in Delft openen op woensdag- & vrijdagmiddag en in het weekend. Voor €20,- per jaar per gezin wordt je lid van de ijsclub. Niet-leden kunnen gebruik maken van de ijsbaan voor €2,- per persoon, per dag.

 2. Schaatsbaan aan de Lange Kleiweg Rijswijk

  Bij genoeg vorst gaat de schaatsbaan aan de Lange Kleiweg 116 in Rijswijk open. De schaatsbaan wordt georganiseerd op het terrein van Wielervereniging De Spartaan. Er is een kantine aanwezig voor warme choco, patat en ook wel eens oliebollen.

 3. IJsvereniging Pijnacker

  Bij genoeg vorst kun je schaatsen op de natuurijsbaan bij clubgebouw de Tinteltent, aan het einde van de Sportlaan. Op het veld, dat elk jaar rond eind november onder water wordt gezet, is het mogelijk om een 400 meter lange baan uit te zetten voor de langebaanschaatsers. Op het midden terrein is er ruimte voor schaatsers op hockey- en kunstschaatsen en voor de kinderen die nog aan leren zijn om de schaatstechniek onder de knie te krijgen. De kleinere kinderen kunnen ook op de krabbelbaan terecht, welke vlak naast de Tinteltent ligt. Voor de inwendige mens is er een uitgebreid assortiment aan snacks en (warme) drankjes te verkrijgen in de Tinteltent.

 4. IJsclub Hard Gaat-ie op de Piet Keizerbaan in de Lier

  In 2016 was er in het Sinterklaasweekend van 3 & 4 december hier al natuurijs te vinden dat dik genoeg was om te schaatsen! Dus als het vriest is er grote kans dat je bij Hard gaat-ie al snel terecht kunt om te schaatsen op natuurijs! Je vindt de schaatsbaan aan de Burgemeester Cramerlaan 13A.

 5. De Nootdorpse IJsclub

  Bij genoeg vorst kun je hier schaatsen op natuurijs. Let wel op, je kunt hier alleen schaatsen als je lid bent van de ijsclub. Ben je dit niet, dan kun je je ter plaatse inschrijven als lid (contante betaling). Voor een gezinslidmaatschap (2 volwassenen en 2 kinderen) zijn de kosten €12,50 voor een heel jaar.

 6. IJsvereniging Voorwaarts Delfgauw

  Opgericht in 1895 met een eigen ijsbaan aan de Rijksstraatweg 35 te Delfgauw. Bij voldoende ijsdikte is iedereen van harte welkom op de baan en in het clubhuis. Als de baan open is wordt dit op een aantal borden in Delfgauw aangegeven en zal dit ook op hun website vermeld worden.

 7. IJsclub Sion

  Als het vriest legt IJsclub Sion in Rijswijk Buiten een zeil neer waar ze een meerdere laagjes water op laten bevriezen. Als je lid ben van de Oranjevereniging Sion kun je gratis komen schaatsen. Anders kost het €2,-.

Schaatsen in regio Delft – binnen

 1. De Uithof in Den Haag

  Op een piste van 211 meter met echte sneeuw kun je hier elke dag van het jaar skiën en snowboarden. Op de 400-meter schaatsbaan met een funrink in het midden kun je hier komen schaatsen met de hele familie.

 2. SilverDome Zoetermeer

  Op de 250 meter lange Oval-baan kun je hier bijna elk dag komen schaatsen in het winterseizoen. Er worden ook extra activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals een schaatsdisco.

Schaatsen in regio Delft – op tijdelijke schaatsbanen

 1. De Schaatsbaan Winters Delft

  Een echt winterdorp met prachtige aankleding en schitterende belichting. Van Van begin december tot begin januari is het een en al ijspret!

 2. Schaatsbaan Ice Paradice Leidschenhage

  De drijvende ijsbaan Ice Paradise biedt grote en kleine schaatsliefhebbers 1000 m2 puur nostalgisch winterplezier. De ideale gelegenheid voor de kleintjes om te leren schaatsen. Ice Paradise is de grootste langst liggende, tijdelijke ijsbaan in Nederland. En heel handig, je kunt er gratis parkeren met de auto! Meestal geopend tot maart.

 3. Kurhausplein On Ice in Scheveningen

  Kom schaatsen op de 600m2 grote overdekte schaatsbaan voor het Kurhaus Hotel: het ‘Kurhausplein On Ice’. Ga je hier schaatsen? Loop dan nog even door naar de ICE Roetsjbaan (ijsglijbaan van 30m) of de ijssculpturen ICE Sculptures aan de boulevard! Deze drie events bij elkaar vormen samen het Cool Event Scheveningen! Vaak van november tot januari.

 4. IJsvrij Park Festival in Rotterdam

  Het eerste schaatsfestival van Rotterdam. Kom een romantisch rondje schaatsen in Het Park bij de Euromast! Meestal een maand geopend, van december tot januari.

 5. Schaatsbaan Rotterdam

  Drie maanden in het jaar is er een overdekte schaatsbaan te vinden aan het Toepad in Rotterdam. Er is een 400-meterbaan en een 800m2 funbaan. Tussen de twee schaatsbanen en het schaatsclubhuis ligt het gezellige Koek & Zopieplein. Daar kan je tussen het schaatsen door even bij komen met een warm drankje en lekkere hap. Geopend meestal vanaf 1 december.

1 Reactie Leave a comment

 1. Nathalie 20 januari 2017 Subscriber

  Als het een tijdje vriest en de sloten zijn bevroren, dan is het erg leuk om een rondje in het Abtswoudse bos te schaatsen. Nog niet gedaan met mijn zoontje 😉 Het heeft jammer genoeg nog niet lang en hard genoeg gevroren. Ik heb wel gezien dat er ouders waren, die hun kind(eren) op een slee al schaatsend over het ijs meetrokken. Het is handig om te parkeren bij Vitesse Delft. Tanthofdreef 10 is de navigatie. Maar dan het parkeerterrein oprijden.