Samen met mijn eigen prinses (6 jaar) ben ik laatst naar een écht prinsessenfeest geweest bij Studio Springboon. De kinderen mochten plaats nemen aan een prachtige lange houten tafel, samen met de anderen prinsessen. Allemaal verkleed in de mooiste jurken. Uiteraard mocht je ook niet verkleed komen. Of als je was vergeten om je te verkleden, dan kon je nog iets kiezen uit de verkleedkleding van Studio Springboon.

Als ouder kun je bij de creatieve ochtend aanwezig blijven, maar je kunt ook zelf even boodschappen gaan doen. Super fijn dat je hier zelf een keuze in kunt maken, afhankelijk van de voorkeur van je kinderen en jezelf. Als je blijft, krijg je een lekker kopje koffie of thee en kun je meekijken en je kind(eren) helpen waar nodig.

Prinses Arabella

Tamara de Bel van Studio Springboon had de ruimte mooie aangekleed voor het prinsessenfeest. Voor de kinderen stond er limonade klaar in echte prinsessenkopjes en een heerlijke roze tompouce. Heel chique. Ook konden ze aan de tafel meteen aan de slag met het versieren van een kroon met glitters en stickers. Daarna werd er voorgelezen uit het boek Prinses Arabella maakt kleuren aan de hand van mooie platen gepresenteerd in een vertelkastje, ook wel een Kamishibai genoemd.

Houten handspiegel

Na het voorlezen gingen de kinderen hard aan de slag met foam klei. Met allerlei kleuren foam klei mochten ze een houten handspiegel versieren. Dit was nog hard werken, en voor de iets jongere kinderen (<5 jaar) was een beetje hulp af en toe erg fijn. Alle prinsessen waren geconcentreerd bezig en maakten de mooiste spiegels. Tijdens het knutselen mochten kinderen om de beurt langs gaan bij Tamara, die hen met professionele schmink nog mooier maakte. De prinsessen mochten zelf hun kleuren schmink kiezen en kregen allemaal een ander kroontje/patroon op hun gezicht. Ze zagen er allen schitterend uit. Dit maakt een prinsessenfeest helemaal compleet.

Prinsessenfeest

Kinderen die klaar waren met het versieren van de handspiegel hadden de mogelijkheid om nog zelf hun nagels te lakken. Er stonden verschillende kleuren klaar. Dit was ook handig voor kinderen die iets sneller klaar waren dan anderen. Na nog een kopje limonade was het prinsessenfeest toch echt afgelopen. Iedereen kreeg bij het weggaan nog twee kleine kadootjes. Geheel in thema kon je kiezen uit een glimmende speelgoed ring of armband.

Mijn prinses en ik hebben een heerlijke middag gehad bij Studio Springboon. Naast prinsessenfeestjes organiseert Tamara de Bel ook nog andere creatieve themaworkshops, voorleesochtenden en kan je haar ook boeken voor een kinderfeestje.

Update September 2019: Studio Springboon organiseert geen kinderfeestjes meer zoals omschreven in deze blog. Je kunt nog wel terecht bij andere bedrijven voor een kinderfeestje. Je vindt ze hier op de website van Bloei. 

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bloei Blogger Annemarie. Deze blog bevat partnerlinks naar bol.com.