Als een vis in het water in het Sportfondsenbad Delft

Mijn dochtertje van 3 jaar heeft het zwembad altijd spannend gevonden. Ze klampte zich bijvoorbeeld aan me vast en voelde zich pas op haar gemak in het babybad. Toch gaf ze achteraf altijd aan dat ze het zwemmen leuk had gevonden en dat ze nog een keer wilde. Daarom gingen we af en toe met hele gezin naar familiezwemmen op zondag. Ik had wel al eerder van baby- en peuterzwemmen in Delft gehoord, maar ik had het steeds te druk om ernaar toe te gaan. Daarnaast vond ik het een spannend idee om in mijn eentje met twee kinderen te gaan zwemmen. Nu mijn oudste zoon echter op school zit, leek het me leuk om mijn dochter naar peuterzwemmen mee te nemen. Bij het sportfondsenbad kun je heel leuk baby- en peuterzwemmen in Delft!

Elke doordeweekse dag is er van 10:00 tot 12:00 baby- en peuterzwemmen in het Sportfondsenbad Delft. Het is een uitnodigend ondiep zwembad met verschillende glijbanen en watersproeiers. Zo sproeit de kikker uit zijn bek en geeft het ijsje waterstralen. Tijdens het peuterzwemmen worden er op de achtergrond kinderliedjes gedraaid. Niet te hard, maar op een gezellig volume. Er is een grote bak met gieters, emmers en schepjes waar de kinderen lekker mee kunnen spelen. Daarnaast drijven er ballen en grote eendjes in het water.

Peuterzwemmen in Delft

Rond half elf wordt er zwemles gegeven waar je samen met je kindje aan mee kunt doen. Er worden liedjes gezongen waarmee spelenderwijs de kinderen watervreesvrij worden gemaakt. Lekker spetteren met de handjes en haren nat maken met een vingerdouche. Hoor je de visjes onder water als je je oor op het water legt? Als je van kleins af aan mee doet, zal je kindje op natuurlijke wijze vertrouwt raken met water. Mijn dochter is al bijna 4, maar ook zij deed vrolijk mee. Ze kende de liedjes van het kinderdagverblijf en vond de waterdansjes leuk.

Elke les is weer anders. In de les waar wij aan meededen, was er als eerste een leuk parcours uitgezet. Het doel was om alle eendjes in het eendenhotel aan de andere kant van het zwembad te brengen. Dit was dolle pret en toch ook wel een beetje spannend. Want lopen op een mat in het water en door een poortje heen stappen onder water doe je niet elke dag. Aan het eind van de les was er een rondvaart op een rubberbootje. Het peuterzwemmen wordt altijd afgesloten met een afscheidsliedje.

Zonder zwembandjes

Tijdens de zwemles mogen de zwembandjes af zodat de kindjes tijdens de oefeningen het water optimaal ervaren. Maar ook voorafgaand aan de les en na de les is het tijdens het baby- en peuterzwemmen niet verplicht om zwembandjes te dragen. Daarom vindt mijn dochtertje het zo fijn in het Sportfondsenbad. Ze voelt zich niet gehinderd door zwembandjes. En nu ze wat ouder is, kan ze ook staan in het water en dat geeft haar vertrouwen. Uiteraard moet je zonder zwembandjes nog beter op je kindje letten.

Na afloop kunnen de kinderen in de speelhoek spelen. Leuk voor als je bijvoorbeeld samen met vrienden gaat zwemmen. De kinderen spelen en de volwassenen kunnen bijpraten. Ook is er een bar waar ze onder andere koffie verkopen. Zo maak je er een echt uitje voor jezelf en voor je kindje van. Check de website van het Sportfondsenbad voor de actuele dagen en tijden waarop er baby- en peuterzwemmen is.