Palm, palm, Pasen, Eikoerei

Pasen, het voelt anno 2017 bijna als Kerst. Naar mijn idee wordt Pasen steeds uitgebreider gevierd en laat ik eerlijk zijn, ik vind dit leuk! Maar hoe kun je het beste Pasen vieren in Delft met jonge kinderen? En hoe leg je ze uit waar Pasen over gaat?

Versieren met Pasen

Ik kan naast de jaarlijks kerstversiering nu ook de gezelligheid naar binnen brengen in de lente. Heerlijk al die pastel tinten bij alle winkels. Ik heb dan ook leuke lowbudget items weten te scoren in de stad. Ik ben met name dol op de eierkaarsjes in prachtige pastel tinten die ik heb gekocht bij Zinderin. Hier kom ik graag samen met de kinderen en elk seizoen scoren we hier de leukste kaarsen. En ze ruiken ook zo lekker, doordat ze met de hand gemaakt worden in de winkel. Een aantal gekke items hebben we nog gekocht bij de Flying Tiger. Deze Scandinavische Hema in de Jacob Gerritstraat weet ons bij elk bezoek weer te verassen. We gaan zelden met lege handen naar huis.

Palmpasenstok

Naast het versieren van ons huis heb ik ook mooie herinneringen aan Pasen van toen ik zelf nog een kind was. Ik was namelijk dol op knutselen, zingen en lekker buiten zijn. Ik weet dan ook nog goed dat we keer een palmpasenstok hebben gemaakt waarmee we in een optocht hebben gelopen. En ook die keer dat we paaseieren gingen zoeken in Plaswijckpark staat in mijn geheugen gegrift. Zulke feestelijke herinneringen geef ik ook graag aan mijn eigen kinderen mee. Daarom zullen we dit jaar ook weer van alles gaan doen. Wij gaan zeker Pasen vieren in Delft

Liedjes en boeken

Om onze oudste zoon Mats meer over het feest mee te geven en hem de nodige leuke paasliedjes te leren ben ik al begonnen met voor te lezen uit ‘Nog een nachtje slapen‘ van Jacques Vriens. Uit dit boek lees ik wekelijks voor omdat alle feestdagen hierin worden uitgelegd en over wordt vertelt, en dan niet in een recht toe recht aan verhaal. Nee, we lezen over de dagelijkse dingen die Wouter en Mieke ervaren rondom de feestdagen. De spanningen, de relatie tussen broer en zus, het leren van liedjes. Werkelijk alles komt er in terug. Mats vraagt ook regelmatig of we kunnen lezen van Wouter en Mieke. Liefst natuurlijk nog over Sinterklaas, maar gelukkig volgen we de jaarplanning. Mats weet dan nu ook goed wat we vieren met Pasen en wat hij kan verwachten.

Paaseieren zoeken

Nu het huis is versierd is en Pasen dichterbij komt ga ik nu ook langzaam plannen maken. Paaseieren zoeken staat boven aan het lijstje, maar ik wil ook zeker wat met ze gaan maken. Vorig jaar hebben we met plezier (in de kou) eieren gezocht en paasbrood gebakken bij Hoeve Biesland. Dit jaar staat dit niet op de agenda bij deze te gekke boerderij, en dat maakt dat ik even ben gaan rond zoeken naar andere opties. De keuze was snel gemaakt, dit jaar gaan we op tweede paasdag eieren zoeken bij Het Buurtkippenhok. Naast het zoeken van chocolade eieren kan ik de jongste zo ook mooi leren waar eieren nu eigenlijk vandaan komen. Bente eet ze graag en zegt sinds kort “tok tok”, een mooi moment dus om haar dit te laten zien.

Knutselen

Op eerste paasdag wil ik na het ontbijt lekker met ze gaan knutselen en heb ik naar aanleiding van het schrijven van deze blog besloten om een palmpasenstok met ze te gaan maken, inclusief het paasbrood er boven op! Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Wij gaan heerlijk Pasen vieren in Delft!