Waarom de Golden Tenloop één van de leukste familie-events van Delft is

Hardlopen op Hemelvaartsdag? Ja doei! In Delft is toch wel wat leukers te doen op deze vrije donderdag dan je in het zweet werken. Of, nog erger, te zien hoe andere mensen dat lopen te doen? Nee dus! De Golden Tenloop is namelijk een waar familiefeestje. Waarom? Lees vooral verder waarom het zo leuk is!

Begrip in Delft en omstreken

De Trompper Optiek Golden Tenloop vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag. Het hardloopevenement is inmiddels een begrip in Delft en omstreken. Let maar eens op de vele Golden Tenloop t-shirts die je met regelmaat voorbij ziet komen door de stad het hele jaar door. Maar, ook al doet de naam dat vermoeden, het is allesbehalve een simpele 10 kilometer loop. Het hele gezin kan zich namelijk tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement uitleven op verschillende afstanden. Ook voor wie niet meeloopt is er genoeg te zien.

Ik kan zelf niet wachten tot mijn dochter, nu 16 maanden, oud genoeg is om deel te nemen aan de Golden Tenloop. Maar tot die tijd is het natuurlijk heel leuk om te kijken hoe enthousiast de andere hardlopertjes door de stad heen stuiven. Wie een geslaagde dag wil hebben zoekt een plekje op de Markt. Meestal is hier genoeg ruimte voor iedereen om direct langs het parcours te staan en alle afstanden (1, 2,5, 5 en 10 kilometer) komen hier voorbij. Bovendien is dit het laatste stukje voor de finish, dus de deelnemers van de Golden Ten kunnen nog wel wat support gebruiken van het publiek! En niet onbelangrijk: tussen het wachten door kun je hier ook nog een terrasje pakken…

Kinderloop

De kinderloop (voor kleintjes tot en met 9 jaar) gaat om 12.00 uur van start. De kinderen lopen 1 kilometer door de stad. Natuurlijk mogen vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers en zussen mee rennen om hen aan te moedigen. De drie snelste jongens en meisjes krijgen een prijs, dus je kunt je voorstellen dat elk deelnemertje zijn uiterste best doet om als eerste de finishlijn te behalen. Fantastisch om naar te kijken!

Iets oudere kinderen, van 9 tot en met 13 jaar, kunnen zich inschrijven voor de 2,5 kilometer. Deze start om 12.30 uur. Ook bij deze afstand winnen de drie snelste jongens en meisjes een prijs. Vervolgens start de 5 kilometer om 13.15 uur en de 10 kilometer om 15.00 uur. De afstanden zijn populair, dus er komen genoeg lopers voorbij. Van wedstrijdlopers tot prestatielopers, die allemaal wel wat support kunnen gebruiken tijdens het rennen van de Golden Tenloop.

Golden Tenloop

Zelf sta ik dit jaar aan de start van de 10 kilometer. Wat ik zo fijn vind aan de Golden Tenloop, behalve dat ik er op de fiets heen kan, is dat alles altijd goed geregeld is. Er lopen een paar duizend deelnemers mee, maar toch hoef je nooit lang te wachten, niet bij de start of nadat je over de finish bent. Bovendien is de route van de 10 kilometer heel divers: je loopt door hartje Delft en een stuk door de Delftse Hout. Overal staan mensen om de lopers aan te moedigen en voor de kijkers is er langs het parcours genoeg plek om de wedstrijd te zien. De Golden Tenloop trekt veel publiek, dus de hele dag is het gezellig in de stad. Nu nog hopen dat de zon zich ook laat zien!

De uitgelichte foto bovenaan de blog is van Fotograaf Roel van Dorsten. Meer informatie vind je op de website www.goldentenloop.nl. Hier kun je je ook aanmelden voor deelname en vind je na afloop de uitslagen van de loop. 

1 Reactie Leave a comment

  1. Elma vd Burg 20 mei 2017 Subscriber

    Een hele gezellige en leuke dag maken wij er elk jaar van!
    We komen uit Rotterdam onze dochter en vriend aanmoedigen en sinds vorig jaar ook onze kleindochter!