Fijne vakantie Paultje!

Prentenboeken lezen en voorlezen blijft toch wel mijn grootste plezier in het leven. Voor mijn werk, bij bibliotheek DOK Delft en Studio Springboon lees ik vooral uit de boeken voor die ik leuk vind in de hoop de jonge luisteraars en hun ouders voor deze titels te kunnen enthousiasmeren. Wanneer ik echter voor mijn eigen kinderen voorlees probeer ik boeken te pakken waarvan ik weet dat deze aansluiten bij hun interesses en belevingswereld. En net zoals één + één twee is, is het boek: ‘Fijne vakantie, Paultje!’ het perfecte boek voor mijn dochter Cato. Het is een rijk geïllustreerd verhaal waarin je leest dat je niet ver weg hoeft te gaan om een mooie reis te kunnen maken.

Plekje in je hart

Sinds dat Paultje bij ons door de brievenbus kwam heeft hij standaard een plek in de boekenkist naast het bed. En dat is bijzonder want een plekje in deze kist is bij ons thuis alleen weggelegd voor de leukste boeken! Wat wel gezegd moet worden, is dat er één soort dier is waar mijn dochter verzot op is. En dat is het konijn. Ze heeft wel 10 knuffelkonijnen! De één nog pluiziger dan de ander. Je raadt het wellicht al, Paultje is ook een konijn. En wat is deze ontzettend leuk en schattig geïllustreerd! Hij verdient meteen een plekje in je hart.

Op reis!

Gelukkig is Paultje niet alleen en komt hij uit een warm en groot gezin met een papa, mama, twee broers en twee zussen.  Ook heeft hij een vriendin, Wendy Wildegans. Zij vertelt Paultje over een reis die ze heeft gemaakt met haar familie naar het strand. Hierna wil Paultje ook meteen op reis met zijn familie. Hij wil graag nieuwe dingen zien en avonturen beleven.

Gelukkig is zijn familie ook enthousiast en gaan ze meteen beginnen met inpakken om naar het strand te gaan. Er moeten zoveel spullen mee dat ze die niet allemaal kunnen dragen. Voor de kar blijken de spullen ook te zwaar. Als ze daarom de spullen met de postbode mee willen geven om te bezorgen op het strand blijkt echter dat dit wel 100 wortelcent kost! Teleurgesteld moet de familie vaststellen dat ze niet op reis kunnen en dragen ze alle spullen weer naar binnen.

 

De verrassing van Paultje

Maar dan krijgt Paultje een goed idee! Het is een verrassing. Ze hebben wel een picknickkleed, emmers, schepjes en lekkere hapjes nodig. Dan gaat de familie te voet op pad met Paultje voorop. Onderweg zien ze hele mooie en nieuwe dingen. Uiteindelijk komen ze aan op een mooie plek met warm zand en een rivier. Hier gaan de kinderen spelen en kunnen de ouders uitrusten.

Doe een wens

Paultje was één keer eerder met zijn opa op deze bijzondere plek geweest. Ook heeft opa een geheime manier verteld waarop je een wens kunt doen. De hele familie wenst hetzelfde. Dat ze deze zomer nog maar vaak hier mogen terugkomen en dat ze nog heel veel nieuwe dingen zullen zien!

Fijne vakantie, Paultje

Wil je ook weten hoe je dit kunt wensen? Lees dan dit boek! Ik ga na het lezen van dit boek zeker nog één van de andere delen van Paultje kopen want gelukkig is er een hele serie van! Het boek is te koop via bol.com voor €14,95.

  • Uitgeverij: De Vier Windstreken
  • Schrijfster: Brigitte Weninger
  • Illustraties: Eve Tharlet
  • Vertaald door: Lucas Arnoldussen

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bloei Blogger Tamara. De blog is geschreven in samenwerking met Uitgeverij de Vier Windstreken en bevat bol.com partnerlinks.