Events bij Filmhuis Lumen

Door het jaar heen worden er allerlei events bij Filmhuis Lumen georganiseerd. Waaronder ook heel leuke voor kinderen! Op de woensdagmiddag en zondagochtend draaien er altijd twee verschillende kinderfilms. Daarnaast vindt er elke herfstvakantie een filmfestival plaats, genaamd Cinekid. Maar ook sluit Filmhuis Lumen vaak aan bij evenementen in de stad. Ze draaien bijvoorbeeld een speciale film met Lichtjesavond. Nieuw is de start van het kinderfilmseizoen met een pyjamaparty voor kinderen en ouders. Bloei Blogger Lenneke bezocht deze ochtend samen met haar dochter Milou.

Pyjamaparty

De laatste zondag van de zomervakantie was het dan zover, samen met mijn dochter ga ik naar de pyjamaparty bij Filmhuis Lumen in Delft. Dit wordt georganiseerd om het nieuwe kinderfilmseizoen in te luiden. Ik vond dit een erg leuk initiatief en tegelijkertijd een mooie manier om de laatste zondag van de vakantie gezellig samen door te brengen. Als je wilde mocht je zelfs in je pyjama naar de bioscoop deze ochtend. Hoe leuk is dat!
Dit initiatief is afgeleid van de ontbijtvoorstelling voor volwassenen. De combinatie tussen ontbijt en film voor volwassenen organiseert Lumen namelijk al langer. Deze ochtenden zijn altijd erg succesvol. Zo ontstond het idee om er ook een versie voor kinderen van te maken. Het concept pyjamaparty was geboren!

Het ontbijt

Voordat we film gingen kijken stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Met broodjes, beleg en drinken. Er was lekker en gezonds voor zowel de ouders als voor de kinderen. Zo hadden ze bijvoorbeeld heerlijke yoghurt gemaakt met vers fruit erin. Het ontbijt zat inbegrepen bij de prijs voor deze ochtend van €12,-. Na heerlijk gegeten te hebben kon je kiezen uit twee films. Er waren twee heel leuke kinderfilms geselecteerd. Namelijk Dikkertje Dap en Manou op de Meeuwenschool.

Naar de film

De bioscoop zalen voelen altijd erg prettig en knus aan. Ook zijn de films echt met zorg uitgekozen en je kunt met een gerust hart met je kind hier naar de film. Dit maakt het ook een fijne bioscoop om naar toe te gaan als je jouw kindje voor de eerste keer mee neemt naar de film. Je merkt dat de mensen die bij Filmhuis Lumen werkt super enthousiast zijn en veel liefde voor films hebben. Ook zie je hier vaak net andere films dan in de grote bioscopen. Bij alle kinderfilm is er tussendoor een pauze met wat te drinken en wat lekkers. Ook liggen er in de pauze en na afloop kleurplaten klaar om lekker te kunnen kleuren.

Events bij Filmhuis Lumen

De aanwezige kinderen bij de pyjamaparty waren allemaal erg enthousiast hebben genoten van zowel het ontbijt als van de film. Het is dan ook een super leuke invulling voor je zondagochtend! Ik ben dan ook blij dat er vaker events bij Filmhuis Lumen plaats vinden. In het verleden hebben ze al eens een kinderfilm marathon georganiseerd. Maar ook sluiten ze vaak aan bij feestdagen en andere evenementen in de stad met een speciale film en extra activiteiten zoals knutselen. Wil je op de hoogte blijven dan kun je hun website en socials in de gaten houden. Of schrijf je in voor hun nieuwsbrief.

Lumen Kids pas

Tot slot nog een fijne tip. Ga je vaker naar de film bij Filmhuis Lumen met je kinderen? Dan kun je overwegen om de ‘Lumen Kids pas’ aan te schaffen. Hiermee krijg je voor maximaal vier personen korting op de aanschaf van kaartjes voor de film. Handig als je met het gezin gaat of vriendjes mee neemt.