Laat je inspireren met de Delftpas

Twee jaar geleden heb ik me over laten halen om een Delftpas aan te schaffen. Een vriendin vroeg me of ik mee ging naar Duinrell. Dat was het moment dat ik een een pas heb gekocht voor mij en mijn zoontje. Ik had de pas voor mijn zoon met dit uitje naar Duinrell er al direct uit! Voor kinderen tot 18 jaar uit Delft kost de pas namelijk 20 euro, terwijl een entreekaart voor kinderen vanaf 3 jaar bij Duinrell ook €20,- kost in de zomervakantie. Voor volwassenen wonend in Delft kost de pas 60 euro. Wil je ook een Delftpas kopen maar weet je nog niet goed wat dit is? In deze blog lees je alle ins en outs rondom deze kortingspas.

Wat is de Delftpas?

Met de pas kun je een boel leuke dingen in Rotterdam en omstreken, dus ook Delft, ondernemen tegen een sterk gereduceerd tarief of zelfs gratis. Het aanbod is zeer divers en er is voor elk wat wils. De pas is extra leuk met kinderen. Er is vaak verwarring tussen de Rotterdampas en de Delftpas. In feite koop je dezelfde pas, de Rotterdampas. Dit is ook wat je thuis gestuurd krijgt met de post na aanschaf. De Delftpas kopen verloopt voor de inwoners van Delft echter via de Gemeente Delft, en er gelden dan ook andere tarieven.

Wat kun je nou allemaal doen met de Delftpas?

Als je sportief bent, kun je alle zwembaden in Delft of omstreken één keer gratis bezoeken. Dat is ook een superleuk met de kinderen. Maar je kunt ook diverse workshops volgen of een cursus yoga doen tegen een gereduceerd tarief.

Houd je van boeken lezen? Kinderen kunnen met de Delftpas gratis lid worden van Bibliotheek DOK Delft en volwassenen krijgen 25% korting. Mijn kinderen gaan altijd met plezier naar de bibliotheek. Ze kunnen er spelen, kleuren, tosti’s eten en natuurlijk boeken lezen.

Ben je cultureel aangelegd? Veel musea kun je bezoeken met korting of zelfs gratis. Denk bijvoorbeeld aan het Prinsenhof in Delft of het Museon in Den Haag, maar je kunt ook even de Oude Kerk of de Nieuwe Kerk binnenlopen. Wat ik zelf heel fijn vind is de korting die je bij De VAK krijgt. Bij een cursus boven de 100 euro krijg je maar liefst 25 euro korting. Zo had ik de Delftpas van mijn dochter er in één keer uit bij haar danscursus. Maar je kunt bij De VAK meer doen dan dansen, zoals een muziekinstrument leren spelen of leren schilderen.

In de vakanties maak ik altijd leuke uitstapjes met mijn kinderen. Voor 5 euro kun je met de Delftpas een keer naar Blijdorp in Rotterdam of naar Madurodam en Sea Life in Scheveningen. Of misschien wil je wel een keer gratis naar Plaswijckpark of de hoogte in op de Euromast in Rotterdam?

Laat je verrassen!

Het leuke aan de Delftpas is dat je zelf of met je kinderen op plekken komt waar je anders niet zo snel naar toe zou gaan. Je komt steeds weer nieuwe dingen tegen. Zo ben ik laatst naar Villa Zebra in Rotterdam geweest. Dit is een wereld vol ontdekkingen, knutselen, lego, boekjes lezen en spelletjes spelen. Ideaal voor een regenachtige middag en helemaal gratis met de pas.
Er is ook een app voor op je mobiel waar je allemaal acties op kunt vinden en je krijgt een paar keer per jaar een magazine thuisgestuurd om ideeën op te doen. Daarnaast kun je de Delftpas ook volgen op Facebook.

Delftpas kopen

Woon je in Delft? Dan kun je de pas online met je DigiD bestellen. Je hebt hiervoor wel een pasfoto nodig, maar een foto met je mobiel is voldoende. Het reguliere tarief van de pas is 60 euro en voor kinderen €20,-. Je kunt de pas ook aanvragen aan de balie van Bibliotheek DOK Delft.  Heb je een bijstandsuitkering? Dan kom je als volwassene in aanmerking voor het verlaagde tarief van 5 euro per pas en inwonende kinderen krijgen de Delftpas dan gratis. Woon je buiten Delft, bijvoorbeeld in Rijswijk of Delfgauw, dan kost de Delftpas ook voor kinderen 60 euro. Alle informatie vind je op de website van de Gemeente Delft.