Een jaar lang gratis naar DOK!

Sinds kort hebben wij een Delftpas in ons bezit, en met ons bedoel ik mijn zoon en ik. Wat ik direct ben gaan doen na het ontvangen van de pas, is het omzetten van ons abonnement bij DOK Delft, de bibliotheek. Wij wonen nu bijna drie jaar in Delft. Één van de eerste geweldige plekken die ik ontdekte was deze bibliotheek. Met denk ik wel de allergaafste, leukste en meest innovatieve kinderafdeling die ons land rijk is. Ze hebben hier dan ook niet voor niets diverse prijzen voor gewonnen!

Abonnement bij DOK Delft

Met de Delftpas is Mats gratis een jaar lang lid en als ouder krijg ik een flinke korting op het abonnement bij DOK Delft (25%). En dat komt goed van pas, want we gaan bijna elke week. We gaan niet eens altijd om een boek te lenen. Soms om even lekker daar te lezen en de andere keer om even een paar uurtjes te spelen. De kinderen vermaken zich met verkleden, puzzelen of andere educatieve spelletjes. Het zijn heerlijke momenten om daar samen te spelen. Maar het grootste gedeelte van de tijd vermaken ze zichzelf prima of spelen samen met andere kinderen. Wat er voor zorgt dat ik lekker een kop koffie kan drinken. Verzot ben ik ook op de taarten daar!

Aanbod, activiteiten en ontmoeten

Een fijn aspect van DOK is dat de ruimtes constant in beweging zijn, ze worden heringedeeld, er worden dingen bij gezet of weg gehaald waardoor het speelaanbod uitdagend voor ze is. Wat ook favoriet is bij mijn kinderen zijn de voorleesmomenten die in diverse talen worden aangeboden. Wat ook erg leuk is voor de vele expats die in onze stad verblijven. Vaak kies ik voor een voorlees moment op de woensdagochtend, omdat het dan rustig is. Nu Mats naar school gaat, zal ik nu vaak alleen met Bente nog hier heen gaan. Naast het spelen is dit ook de plek waar ik veel nieuwe mensen, lees andere papa’s en mama’s, heb leren kennen toen ik net ‘nieuw’ was in de stad. Leuk om veel gezichten nu weer terug te zien op de basisschool.

Delftpas

Sinds de komst van zijn zusje doen Mats en ik steeds minder samen, want we zijn altijd met zijn drieën op de dagen dat ik vrij ben en papa aan het werk is. Maar sinds kort zit Mats op de basisschool en dat maakt dat ik nu met beide quality time alleen heb. Met Bente in de ochtenden en met Mats in de vakanties. Want, lucky me, ik werk in het onderwijs waardoor wij op die momenten veel leuke dingen samen kunnen doen die echt gericht zijn op zijn interesse en leeftijd. Daar komen het gratis abonnement bij DOK Delft én de Delftpas goed bij van pas!

De Delftpas biedt niet alleen leuke dingen aan om in onze stad te doen met korting en soms ook gratis, zoals een abonnement bij DOK Delft. Maar ook voor activiteiten, cursussen en meer in Rotterdam, Den Haag en de kleinere gemeenten eromheen. Ik heb inmiddels al een heel verlanglijstje om samen te gaan doen!

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Bloei Blogger Vivian en Annemarie. Deze blog is geschreven in samenwerking met de Delftpas. 

1 Reactie Leave a comment

  1. Bianca Stalenberg 17 juni 2017 Subscriber

    DOK is inderdaad een fijne plek om met je kinderen naar toe te gaan. Zeker als het weer wat minder is, omdat de kinderen in een fijne grote ruimte met voldoende daglicht zichzelf kunnen vermaken. Ook het prentenkabinet vind ik super. De kinderen vinden het heerlijk om prentenboeken uit de kast te trekken en te bekijken. We komen elke keer weer met een boel nieuwe inspirerende en betoverende boeken thuis. Ik hoop dat DOK voor kinderen nog lang in zijn huidige vorm kan blijven bestaan.